Muovi & Kumi

Suomen Uusiomuovi Oy on 41:n maassamme toimivan yrityksen ja järjestön omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, jonka päätehtävä on muovipakkausten tuottajavastuun toteutus yli 2500 tuottajayrityksen puolesta.

EU:ssa muovipakkausten kierrätysvaatimus on vuonna 2025 jo 50%. POLKU 2025 ohjelmamme mukaisesti tavoitteen saavuttaminen edellyttää monia uusia toimia niin kuluttaja- kuin yrityspakkausten keräyksen ja kierrätyksen puolella.

Yrityksiltä toivotaan yhä enemmän muovin erillislajittelua. Liian paljon hyvin kiertävää muovipakkausta menee vieläkin energiajätteeseen. Vuosi 2020 oli ja varmaankin 2021 vielä osittain on koronan takia haasteellinen kierrätyksen osalta mutta periksi ei saa antaa. Ota yhteyttä kierrätysvalmentajaamme Katja Laitiseen kun haluat apua yrityksessäsi syntyvän pakkausjätteen parempaan kierrätykseen. Tietoa löytyy myös: www.uusiomuovi.fi/fin/yrityksille/

Kotitalouksien muovipakkausten kierrätys on saanut hyvän jalansijan Suomessa. Etenkin asuinkiinteistöillä tapahtuva keräys on kasvanut viime vuosien aikana ja tulee yhä kasvamaan. Kierrätyksen huomioiminen pakkauksen suunnittelussa on erittäin tärkeää. Opas löytyy kotisivuiltamme ja on myös tilattavissa ilmaiseksi.

Uusiomuovin käyttö uusien muovituotteiden valmistuksessa on kasvussa, mutta uusia käyttökohteita tarvitaan lisää kierrätysmäärävaatimusten kasvaessa.

Jatkossa tullaan myös tarvitsemaan laitosmaista lajittelua seka- ja energiajätteestä saadaksemme riittävän pakkausmäärän kierrätettäväksi. Kemiallinen kierrätyskin tuo uusia mahdollisuuksia. Toimintaan tarvitaan innovatiivisia yrityksiä, jotka näkevät uusia liiketoimintamahdollisuuksia muovipakkausten lajittelussa ja kierrätyksessä.

Muovipakkausten kierrätyksen kasvuun tarvitaan koko arvoketjun yhteistyötä ja panostusta.

Suomen Uusiomuovi Oy on tuottajavastuun ja muovipakkausten kierrätyksen asiantuntija kiertotalouden ytimessä.

Hyvää jatkoa muovipakkauksille!

Hakusanat: